maanantai 25. kesäkuuta 2012

Isun muistoa kunnioittaen


Nämä on nyt varmasti kesän synkimmät kynnet. Minun mummini (Isuksi häntä sanottiin) nukkui pois kesäkuun alussa. :'/ Kerron vähän Isusta ennen kuin mennään noihin kynsiin. 

Isu eli 97-vuotiaaksi ja hän jäi 36-vuotiaana leskeksi seitsemän pojan kanssa. Hän kutoi ammatikseen ja kuljetti pakkasella kaikki kutomansa verhot ja kankaat 25 km päähän potkukelkalla. Perheellä oli myös lehmiä pari ja niidenkin maidot hän itse kuljetti meijeriin keskustaan. Isu sanoi että elämä ei ollut silloin helppoa, mutta se oli rikasta elämää. Isänikin muisteluja kuunnellessa ymmärtää sen että vaikka silloin ei ollut rahaa paljon, niin ei kuitenkaan puuttunut mitään, vaan elämä oli mitä sen pitäisikin olla: iloa, joskus surua ja aitoa elämistä.
Isu oli rohkea nainen ja toivon että minussakin olisi pieni ripaus Isua. <3

Nyt niihin kynsiin.

Isun lempimarja oli mustikka ja halusin jotenkin, niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, kunnioittaa hänen muistoaan.  
Joten laitoin tuon mustansinisen Color Clubin lakan, koska se muistuttaa minun mielestäni mustikkaa. Color Clubin lakka on kynsikoristekirppikseltä ostettu, niin en tiedä sen nimeä ://. 
Sitten sen jälkeen laitoin Classics Metallicsin hopealla lakalla Konadin laatasta nro  M71 sellaiset "fishnet" tyyliset leimat, mutta ne epäonnistuivat täydellisesti. Kuvio oli ihan liian pieni koko kynnelle. Tämän jälkeen päätin että vähän korjailen sitä niin että "huiskin"  viivat tuolla hopealla niihin kohtiin, mihin se leimaus ei yltänyt. 
JUST JOO. Ihan pilalle män. 
No odottelin siinä niiden kuivumista ja päädyin siihen etten mene kyllä näissä yhtään mihinkään. Keksin lakkaavani niiden päälle kerroksen Color Clubia, vaihdan leimauskuviota ja laitan sen päälle Sechen. En siis poistanut noita vanhoja leimauksia/lakkoja alta pois vaan tein kuten kunnon kynsikoristelijan painajaisessa, lakkasin niiden päälle :D. 

JA SE TOIMI! Tuo Color Clubin sininen hohde näkyy entisten hopeisten leimausten päällä ja uudet leimatkin onnistuivat kivasti. Muutenkin pidän enemmän tuosta kuviosta kuin siitä "Fishnet"-pitsistä, koska se jollain ihmeellisellä tavalla mahtuu kunnolla kynsiin.

Nämä näyttävät nyt tuosta kuvasta kauhealta, mutta kun väri oli kulunut noista kynsinauhoista pois, ne oli hienot (en kyllä muista syytä, miksi en ehtinyt  putsata kynsinauhoja kuvaan, mutta no nämä menkööt). Hautajaisissa ne oli kuitenkin erittäin nätit ja kaikki ylimääräinen värikin poissa. :)
Kynsinauhat ovat muutenkin ihan hirveeeessä kunnossa, mutta se menee stressin ja surun piikkin. Tällä hetkellä nimittäin nuo kynsinauhat ovat menossa parempaan päin, laitan sitten kuvaa kunhan ehdin. :)





Lakat:
1. Depend Bace Coat
2. Color Club "mustikkalakka" (kaksi kerrosta)
3. Classics Metallics hopea leimaukseen (Konad M71)
4. UUDESTAAN Color Club leimauksen päälle
5. Classics Metallic leimaukseen (Konad m71)
6. Seche Vite dry fast top coat


2 kommenttia:

  1. Ootko tykännyt Dependin aluslakasta?

    VastaaPoista
  2. Joo, se on ollu ihan hyvää, kuivuu melko nopiaa ja on muutenkin ihan jees. Ainut iso miinus on se että se on vaan 5 ml pullo. Se on ihan, ihan liian pieni puteli.

    VastaaPoista